Operation Forever Young

TNR 082355

Efter upprepade angrepp mot Uddevallapaktens operatörer, som i ett fall lett till förluster, har Chefen Uddevallapakten beslutat ordersätta en fullskalig fredsframtvingande insats i Uddevalla. Under förmiddagen genomfördes ordergivning för Operation Forever Young. Samtliga operativa chefer i de i Uddevallapakten ingående styrkorna närvarade.

Följande uttalande från chefen har offentliggjorts: "Under den gångna veckan har våra fredliga patruller utsatts för angrepp från flera olika kriminella aktörer i Uddevalla. Jag har blivit tvungen att göra en ny utvärdering av läget i Västra Götaland, och nått slutsatsen att ordningspatruller inte längre är tillräckliga för att garantera våra invånares säkerhet.

Av erfarenhet vet vi att en begränsad insats i vårt närområde inte är tillräcklig för att lösa problem över tiden. Därför blir jag nu tvungen att ge mina underställda chefer fullmakt att jaga ner och nedkämpa ALLA fientliga element i Uddevalla, och om de bedömer att det är nödvändigt, övriga Västra Götaland.

För att lösa den uppgiften måste vi anpassa vår ledningsstruktur. Detta har vi nu gjort. Varje insatschef och operatör ska nu agera endast med det större beslutet för ögonen.

De kriminella ligor som trakasserar Uddevalla har nu nått vägs ände - de har nu inte längre några alternativ andra än de vi dikterar. De ska utrotas, en gång för alla. Det är med sorg jag meddelar att vi häver alla begränsningar gällande hänsyn till civila liv i operationsområdet. Vi kan inte räkna med civilläget i det totala kriget, vilket i praktiken är vad vi måste utöva för att slå fienden.

Jag vet att många är oroliga, och att grogrunden för ryktesspridning blir god när man desperat söker den säkerhet nyheter kan ge. Därför säger jag till alla invånare i Västra Götaland att inte lita till rykten, och inte sprida dem vidare. Vi kommer att förstärka vår Public Service för att ge er löpande information om läget.

Gud bevare Uddevalla! Gud bevare Uddevallapakten!"

Samtliga enheter i Uddevallapakten har intagit högsta stridsberedskap.

RSS 2.0



Gud bevare Uddevalla! Gud bevare Uddevallapakten!