Insatsstyrkan ökar gapet

Uddevallapakten har genomfört ytterligare aktioner för att förbättra vårt strategiska läge.

Vi klättrar vidare mot vårt långsiktiga mål: Klanguldet.

Sammanfattning, so far

Med nio dagar kvar av omgången kan vi göra en snabb sammanfattning:

Uddevallapakten har i olika aktioner nedkämpat tolv fiender i Uddevalla. Av Spankers Deluxe finns två kvar, av Klan Tarslen sju. Båda klanerna har drabbats av femtioprocentiga förluster, eller värre. Uddevallapakten har förlorat en soldat. Fallet är under utredning.

Inte helt olikt tidigare omgångar har spelare i Uddevalla rekryterat och organiserat sig med avsikten att slå Uddevallapakten.

Där kan det vara på sin plats med litet historia:

Under februariomgången 2006 bildades klanen laRs, med det uttalade syftet att ge UP på stjärten. Det gick inte speciellt bra, laRs led stora förluster och avvek senare ur spelet (med undantag av Banco, som trots att han varit den som genom tiderna drabbats av de värsta angreppen till sist lyckades kvalificera sig för medlemskap i UP).

Omedelbart innan juniomgången 2006 mottog UP UndC varningar om en ny aktör i Uddevalla. Det visade sig att en klan blixtanmälde sig natten innan omgångsstarten: The Little Red Ridinghoods and The Hoodlums äntrade scenen. I en imponerande insats med ett flertal olika taktiker på båda sidor manövrerade UP och Rödluvorna runt varandra utan att någon nådde ett avgörande. Tidigt slogs en del av Orustdetachementet ut, senare slogs slipZen i en gryningsräd (på hans studentdag). Kärnan i den fiendeklanden har nu flytt till Tyskland.

Varken KLANT eller SpaDe är alltså på något sätt unika. Däremot har de slagit ett rekord i antal.

Larmstyrkan i aktion i Uddevalla - Igen

PRESSMEDDELANDE TNR 211700

Chefen Uddevallapaktens QRF meddelar att man under eftermiddagen jagat bort en belägring av en av UP:s soldater.

Soldaten var bristfälligt omringad av personal ur Klan Tarslen i en lokal i Uddevalla. Larmet inkom tidigt till UP Kommunikationscentral, som tog omedelbart beslut om insats. Insatschefen och ett detachement beordrades till platsen för att jaga undan och om möjligt nedkämpa fienden.

Styrkan framryckte till valplatsen och påbörjade en snabb rekognoscering. Därefter genomfördes ett effektivt eldöverfall meddelst pricksyttevapen.

När detta bedömdes lämpligt, inleddes stormning av fiendens ställningar. Fienden vek snabbt undan och jagades från platsen av styrkan.

Två fiender nedkämpades, därefter urnästlade styrkan. Utvärderingen av insatsen gav vid handen att det primära operationsmålet uppnåtts.

På kort tid har Uddevallapakten uppvisat en god förmåga att reagera på kränkningar. Detta, i kombination med den välkända förmågan att ta initiativet, ger att Uddevallapakten fortsatt är den mest kompetenta och slagkraftiga styrkan i Uddevalla.

Gud bevare Uddevalla!

Gud bevare Uddevallapakten!

//C UP Propagandabyrå

Kontaktinformation

För den som vill ta kontakt med Uddevallapaktens högkvarter kan detta göras via följande adresser:

Mail: uddevallapakten[krokigt A]gmail.com

MSN: uddevallapakten[krokigt A]live.se

// Chefen UP LedReg

Uddevallapakten övar för alla scenarion

Under morgonen genomförde personal ur Uddevallapaktens Särskilda Insatsstyrka (UPSIS) ytterligare ett moment i sitt omfattande övningsprogram.

Dagens övning omfattade flera olika tekniker och tillvägagångssätt, som under ledning av insatschefen skulle koordineras löpande för att utvärderas efter övningens slut.

Samtliga moment genomfördes med skarp ammunitionsinsats.

Scenariot löd, i korthet:

En eller flera kända brottslingar har förskansat sig på ett civilt spårbundet transportmedel. Gruppen skall storma och genomsöka fordonen i syfte att gripa eller nedkämpa motståndarna utan egna förluster. En stor grupp civilister finns i området.

Gruppen hade att utnyttja skarpa gasvapen, skyddsutrustning och handeldvapen.

På insatschefens order stormades fordonen via två täter. Ena täten beslutade att använda gasvapen i sitt område för att sedan genomsöka detta med dragna vapen. Beslutet togs mot bakgrund att de misstänkta med stor sannolikhet befann sig i det området.

Den andra täten genomsökte sin del av insatsområdet.

Styrkan fann inget motstånd, eller motståndare, på tåget. Flera sök genomfördes.

Vid avsittning genomförde styrkan bevakning av den civila personalen för att säkerställa att inga av de misstänkta gömde sig bland dem.

UPSIS utbildning fortlöper enligt plan, och snart kan styrkan ingå i det större programmet för uppsättande av Uddevallapaktens regionala och nationella specialstyrkor.

Listberedningsutskottet sammanträder

Uddevallapaktens Högkvarter sjuder ständigt av aktivitet: olika avdelningar får ständigt nya uppdrag, nya direktiv och ny information.

En av dessa avdelningar består av personalen i Listberedningsutskottet, som nu är mitt uppe i produktionen av nästa omgångs Lista. Uddevallapaktens Lägesinfobefäl (S32) har fått möjlighet att tala med utskottets ordförande, Tomas Andersson:

S32: Hur framskrider arbetet, vad gör ni just nu?

Andersson: Så här tidigt i processen handlar det mycket om att skapa strukturer utifrån de direktiv vi får från chefen Uddevallapakten, mer än att ta ställning i handläggandet av enskilda fall. Vi har ju en del stående order, men det mesta ändras faktiskt mellan omgångarna. Vi har även att ta ställning till om vi skall datorisera processen för att snabba upp den, men det finns motstånd mot det. Framförallt i det att de flesta av våra handläggare som regel jobbar snabbare än datorerna.

S32: Jaha... Men... Varför gör de det?

Andersson: Jo, att prioritera mål utifrån farlighetsgrad kan samtliga operatörer göra, men vi har attt agera utifrån fler parametrar som är svåra att programmera i våra datorer. Man kan kalla det magkänsla, om man så vill.

S32: Jaha... Vad är det som spelar in där då?

Andersson: Framförallt är det de egenskaper som C UP pekat ut som värda att beakta: anmärkningsvärd dumhet eller uppkäftighet, till exempel. Vi har ju redan nu kunnat slå fast vem som står längst upp på Listan i Maj.

S32: På så sätt.

Avslutningen av intervjun kan du läsa i nästa nummer av S32:s Nittonheter

Stridskontakt i Uddevalla

Våra operatörer rapporterar nu att de haft flera stridskontakter i Uddevalla. En medlem ur klanen Spankers Deluxe har nedkämpats med imponerande kraft och dito precision.

Underrättelseavdelningen sjuder av aktivitet

Uddevallapakten bedriver många olika former av underrättelseinsamling.

Spaningsplutonen har haft bråda dagar, likaså underrättelseanalysplutonen och staben.

Stora mängder rådata har samlats in och skall nu, genom analys och värdering, omsättas i underlag för konkreta planer.

Striden förs inte bara över stora ytor och över tiden, utan även över breda verksamhetsfält.

Mångfald i verksamheten är vår garanti för att undvika mångfald i resultatet.

Striden går vidare - Uddevallapakten står fast

Antalet fiender i Uddevalla har ökat kraftigt. Uddevallapakten ser nu över sina ammunitionsförråd och bereder sig för en hård och sannolikt utdragen kamp. Nu, kanske mer än någonsin, måste vi kunna lita till att männen i våra led håller fast vid vad de vet är rätt och sant.

Därför har breddrekrytering aldrig varit något vi sysslat med. Som de flesta spelare märkt. Vi ställer krav på utbildning och specialkompetens, för att inte tala om erfarenhet och lojalitet.

Snabbhet, flexibilitet, styrka och hårdhet: dessa egenskaper har alltid karaktäriserat våra medlemmar, och därför kan vi fortsätta lösa våra uppgifter.

Vi har slagits i Fyrstadskrigen, Uddevallakriget och Västra Götalandskriget. Vi har slagit fienden gång på gång, utan att en enda gång ge efter på trycket.

Vi har trotsat fienden och vidrigheterna, vi har stått fast, vi har hållit ut.

Gud bevare Uddevalla!

Gud bevare Uddevallapakten!

Krig har utbrutit i Uddevalla

Chefen Uddevallapakten noterar med stor förbittring att motståndare som tidigare agerat med relativt harmlösa banditmetoder nu övergått till organiserad krigföring mot de legitima aktörerna i kommunen.

Fiender i klanen Spade har påbörjat förföljanden och oprovocerade angrepp mot UP personal, i regel uppsuttna granatanfall.

Utöver den fara som dessa metoder innebär för oskyldiga, är de i regel ineffektiva. Uddevallapaktens insatsstyrkor har lång erfarenhet av att bekämpa varierande hot med en stor variation av utrustning, däribland fordon och speciella kommunikationsmedel. Vi vet att en låsning vid ett specifikt tillvägagångssätt är skadlig i det att den snart kan förutses och förebyggas. Dessutom är det förbannat irriterande att fienden inte visar sig värdig kombattantrollen och på de fegaste sätt försöker undvika konfrontation på goda villkor.

Vi avser nu genomföra riktade aktioner för att utplåna Spade från Jordens yta. Vi kommer inte att tveka inför några som helst medel för att uppnå målet.

Uddevallapakten framför nu en officiell krigsförklaring mot klanen Spanking Deluxe. Alla medlemmar i klanen, och alla spelare som på något sätt har samröre med dessa, är lovliga mål. Vi accepterar endas Spades ovillkorliga kapitulation och omedelbara nedläggande av vapen, eller deras slutliga utplåning.

Vidare meddelar vi att en spelare ur denna klan slagits ut idag, klockan 1400.

Gud bevare Uddevalla! Gud bevare Uddevallapakten!

Aprilomgången har börjat

Under dagen har styrkor ur UP genomfört stridsspaning och husrannsakan på misstänkta punkter i närområdet.

Omfattande underättelseunderlag har inhämtats ur flera olika källor. Detta kommer nu att analyseras.

Två fientliga individer har nedkämpats:

Caboose351, en tidigare känd fiende till Uddevallapakten nedkämpades genom ett effektivt angrepp mot dennes bostad.

42ekar, en nykomling i staden nedkämpades av UP:s utredare. Detta skedde i en ren nödvärnssituation där vår personal tvingades öppna eld i nödvärn.

Splittringar i Uddevalla - Lär av historien

Uddevallapakten finner det tragiskt att det nu även dykt upp en tredje klan i Uddevalla, "USA". UP eftersträvar enighet på alla fronter, vilket i detta sammanhang innebär följande: Vi dödar er, och ni dör.

Att genom oorganiserad klanbildning skapa små fristående fraktioner inom kommungränsen ger endast negativa konsekvenser. Istället för att sätta upp i alla fall en tillstymmelse av motstånd mot UP så käbblas det innbördes, ibland med dödlig utgång. Och alla uddevallaspelare som dödas av andra klaner innebär sämre förutsättningar för ett bra spel.

Vi gillar inte denna utveckling och uppmuntrar till ömsesidig respekt och kärleksfullt samarbete för alla uddevallaklaner... som inte är UP.

Ty precis som KFLM, som splittrades i en småborgerlig och en revolutionär del, skulle uddevallaspelarna antagligen tjäna mer på att sätta sig ner och enas.

Uddevallapakten stärks i kampen mot avvikande fraktioner.

RSS 2.0



Gud bevare Uddevalla! Gud bevare Uddevallapakten!