Uddevallapakten övar för alla scenarion

Under morgonen genomförde personal ur Uddevallapaktens Särskilda Insatsstyrka (UPSIS) ytterligare ett moment i sitt omfattande övningsprogram.

Dagens övning omfattade flera olika tekniker och tillvägagångssätt, som under ledning av insatschefen skulle koordineras löpande för att utvärderas efter övningens slut.

Samtliga moment genomfördes med skarp ammunitionsinsats.

Scenariot löd, i korthet:

En eller flera kända brottslingar har förskansat sig på ett civilt spårbundet transportmedel. Gruppen skall storma och genomsöka fordonen i syfte att gripa eller nedkämpa motståndarna utan egna förluster. En stor grupp civilister finns i området.

Gruppen hade att utnyttja skarpa gasvapen, skyddsutrustning och handeldvapen.

På insatschefens order stormades fordonen via två täter. Ena täten beslutade att använda gasvapen i sitt område för att sedan genomsöka detta med dragna vapen. Beslutet togs mot bakgrund att de misstänkta med stor sannolikhet befann sig i det området.

Den andra täten genomsökte sin del av insatsområdet.

Styrkan fann inget motstånd, eller motståndare, på tåget. Flera sök genomfördes.

Vid avsittning genomförde styrkan bevakning av den civila personalen för att säkerställa att inga av de misstänkta gömde sig bland dem.

UPSIS utbildning fortlöper enligt plan, och snart kan styrkan ingå i det större programmet för uppsättande av Uddevallapaktens regionala och nationella specialstyrkor.

Kommentarer
Postat av: lomasa

jag är jupt imponerad över eran insats

2008-04-14 @ 22:24:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0



Gud bevare Uddevalla! Gud bevare Uddevallapakten!