Sveriges största verklighetsspel och dess ovissa framtid

Deathgame har under det förra och innevarande år genomgått förändringar. Spelet har internationaliserats, hemsidan har byggts om.

Båda är sekundära förändringar.

Den viktigaste förändringen är att spelet förlorat den absoluta majoriteten av sina spelare: i aprilomgången deltar bara en bråkdel av de tusentals spelare som är spridda i Sverige.

Uddevallapakten ser med oro på hur ledningen för Deathgame prioriterar teknik och internationella ambitioner framför att utveckla spelet som sådant, och göra det till en upplevelse som människor vill ta del av.

Deathgame har alltid gjorts av dess deltagare, hur stora och effektiva förändringar spelledningen än genomför av hemsida och regelverk kommer den avgörande beståndsdelen att förbli spelarna, och deras engagemang.

Vi kräver av spelledningen att man erkänner dessa förhållanden, och att man redovisar för deltagarna på vilket sätt man tänker hantera utvecklingen. Vi önskar till det att man öppnar upp för en diskussion kring styrningen av Deathgame, istället för att fortsättningsvis utan diskussion utgå från det centraliserade styrningssätt som varit legio det senaste året.

Vi ser att en utveckling av spelet kräver lokalt förankrat engagemang på flera fronter, och att nyckeln till detta finns hos spelare, både de som deltar i innevarande omgång och de som tidigare deltagit.

Uddevallapakten
genom Uddevallapaktens Verkställande Utskott

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0



Gud bevare Uddevalla! Gud bevare Uddevallapakten!